Αρώματα

Λεξικό αρωμάτων – Ποια κατηγορία αρωμάτων τύπου σας ταιριάζει

Το άρωμα είναι ένα κομμάτι της γοητείας και της προσωπικότητας μας που το επιλέγουμε εμείς. Γιατί το να δίνεις στον άλλον τη δυνατότητα να αποκωδικοποιεί το χαρακτήρα σου και την ανάμνηση σου ειναι μια σπουδαία ικανότητα,κι αυτό ακριβώς κάνει το άρωμα σας .

Άρα η διαδικασία επιλογής του αρώματος είναι κάτι πολύ σπουδαίο.

Πάμε όμως να γνωρίσουμε κατ αρχήν τις βασικές κατηγορίες αρωμάτων.

Parfum:

Η πιο δυνατή κατηγορία αρωμάτων με περιεκτικότητα σε αρωματικές ενώσεις 20% με 30% με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. (σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και τα Αρώματα Ζωής)

Εau de parfum:

Άλλη μια δυνατή κατηγορια αρωμάτων με περιεκτικότητα 15%-20%,με μεγάλη διάρκεια ζωής.

Eau de toilette:

Η πιο συνηθισμένη μορφή αρώματος,με περιεκτικότητα 5%-15%,και ώς 4 ώρες ζωής.

Eau de cologne:

Και η τελευταια κατηγορια με περιεκτικότητα σε αρωμα 2%-4% και τη μικρότερη διαρκεια ζωης.

Τώρα συνέχεια έχει να γνωρίσουμε το πως να ξεχωρίζουμε το άρωμα, κι εδώ έρχονται οι νότες του αρώματος.

Η πρώτη μυρωδιά του αρώματος που νιώθουμε, λέγονται νότες κορυφής. Αυτή είναι η πρώτη μας γνωριμία με το άρωμα και διαρκεί μερικά δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια ακολουθεί το κυρίως άρωμα, η καρδιά του, τα κύρια συστατικά του αρώματος που καθορίζουν εν τέλει την ταυτότητα του. Και αυτό είναι οι μεσαίες νότες, και τέλος ακολουθούν οι νότες της βάσης που συνήθως είναι ξυλώδεις για να δημιουργούν μια αρμονική σύνθεση.

Είδαμε τις κύριες κατηγορίες των αρωμάτων, το πώς είναι η δομή τους και τώρα συνέχεια έχει να δούμε πως χωρίζονται τα αρώματα ανάλογα την μυρωδιά τους.

Λουλουδάτα:
Τα αρώματα που σαν κύριο γνώρισμα έχουν το άρωμα λουλουδιών. Τριαντάφυλλο, γιασεμί, γαρδένια, κρίνος, γεράνι και πολλά άλλα γλυκά και ρομαντικά αρώματα που σίγουρα δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους.
Φρουτώδη:
Αρώματα με βάση τα εσπεριδοειδή και τα φρούτα που χαρακτηρίζονται από έντονη φρεσκάδα, δυναμισμό και ενέργεια.
Ξυλώδη:
Γήινα αρώματα, με κύριο συστατικό τον κέδρο και το σανδαλόξυλο, για αρώματα με ιδιαίτερο κύρος και prestige.
Μπαχαρικά:
Τα αρώματα με μπαχαρικά, βανίλια, κανέλα, μπαχάρι και πολλά άλλα είναι ιδανικά για να αφήσουν στο πέρασμα σας μια αίσθηση ζεστασιάς, οικειότητας και την επιθυμία στον άλλον να σας γνωρίσει καλύτερα.

Δοκιμάστε το: Spring Flower

Το Spring Flower είναι μια απόπειρα να αποτυπώσει τη γοητεία και τη μόδα της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ μέσα σε ένα άρωμα. Όπως τα παλιότερα αστέρια της οθόνης, το ύφος και η χάρη αυτού του αρώματος είναι διαχρονικό και ταυτόχρονα κλασικό. Ενσωματώνει την καθαρή θηλυκότητα μέσα σε οποιασδήποτε γυναικεία ντουλάπα.

Είδος: Φρουτώδες, Λουλουδένιο

Κατασκευαστής: Creed

Έτος κατασκευής: 1996

Νότες Βάσης: Μόσχος, Γκρίζα Άμβρα

Μεσαίες Νότες: Γιασεμί, Τριαντάφυλλο

Νότες Κορυφής: Πεπόνι, Ροδάκινο, Μήλο

 

Το άρωμα σας λοιπόν είναι μια προσωπική υπόθεση, και η επιλογή του θα είναι η δική σας υπογραφή, η δική σας ξεχωριστή προσωπικότητα, θηλυκή, ανεξάρτητη, δυναμική, για μια γυναίκα γεμάτη πάθος, ή αρρενωπή, δυναμική, πολύπλοκη και μυστηριώδη προσωπικότητα για έναν άνδρα γεμάτο γοητεία που ξέρει να προκαλεί τον θαυμασμό.

Στο κατάστημα Αρώματα Ζωής θα βρείτε την μεγαλύτερη ποικιλία από αρώματα γυναικεία και αρώματα ανδρικά  τύπου για να επιλέξετε αυτό που σας αντιπροσωπεύει στις καλύτερες τιμές της αγοράς και το κυριότερο, με την πιο άψογη και φιλική εξυπηρέτηση.

Αρώματα Ζωής, ο προορισμός σας στα γυναικεία και ανδρικά αρώματα.

Θα μας βρείτε Δημητρίου Γούναρη 41, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα Τηλέφωνο: 2310235655

Email: ​info@aromatazois.gr

Related Posts